Zomerdiner 2020

Een spontaan idee met een succesvolle uitwerking! Roadtripgangers Ruben, Mitchel, Robin & Elfi bedachten een uitgebreid menu met stekelig thema, geïnspireerd op een Schotse keuken. Alcohol was niet in de glazen te vinden, maar op de borden des te meer.

P.S.: de zure mat/wodka-ijsjes, zoals in de roze fles, waren aan flinke discussie onderhevig

Pythias garden party!

Het lekkere weer is een feit, dus komen de (familie)flessen rosé, bootschoentjes, polo’s en zomerjurkjes weer uit de (koel)kast. Oftewel: tijd voor een garden party! Een gezellig clubje Pythianen + VIP-gasten hebben hun meest prominente kleding van stof ontdaan en zijn eens even goed gaan wijnen (bier drink je natuurlijk niet als je een prominente gozer bent) Gelukkig kon iedereen de week erop weer zijn/haar trui aan en pilsen bij café Novitas, want anders werd het wel een dure grap.

Quarantainevlogs van de IsolaCie

De tijd van pandemie, quarantaine, virus, hamsteren, avonden op de bank, isolement, thuiswerken, corona, COVID19 en nog veel meer mogelijkheden om de maanden vanaf maart 2020 te beschrijven. Het is er voor niemand leuker op geworden en het is een verdrietige situatie, maar bij Pythias hebben we tóch iets gevonden om het een beetje gezellig te houden en op de hoogte te blijven van wat iedereen zoal doet: de IsolaCie! Wanneer het kan publiceert de IsolaCie een krantje met plaatjes, mopjes en nieuwtjes en een vlog van 3 Pythianen. Zo hoeven we elkaars gezichten in ieder geval niet te vergeten 😉

DIES 2020 (?)

13 – 15 maart was het zover, we zouden op DIES-weekend gaan en een kekke locatie nabij Zwollywood onveilig maken! Helaas brak de pleuris tóch wel uit (zie foto) en moesten de boel uitstellen. Een schrale troost: de ALV kon (deels digitaal) plaatsvinden en dat heeft geresulteerd in een nieuw bestuur, hoera! Naderhand is in thuissituatie de geëscaleerd na een hapje Chinees.

Lichting 96!

In het weekend van 11 oktober is Pythias een lichting rijker geworden. Gerrit Jan Fokkert en Maud Bosman (nee, niet het zusje van Sven) zijn onze twee nieuwe, enthousiaste Pythianen. Het weekend stond vooral in het teken van traagheid en regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook kende het weekend een aantal hoogtepunten: Gerrit Jan heeft zich verkleed als vrouw, Maud imiteerde een opblaaskrokodil, de kibbeling shift is weer gehaald en iedereen ging tonnetje rond naar huis (met of zonder ondersteuning).

Kerstdiner 2019!

Onbeperkt speciaal bier, wijn, kiezels, en vooral, heel veel Pythianen. Met maar liefst 86 aanwezigen was dit het grootste kerstdiner dat Pythias ooit gekend heeft. Dit jaar hebben wij mogen genieten van een voor-, hoofd- en nagerecht in stadsbrouwerij Stanislaus: op kruipafstand van de Felini’s. Zittend aan biertafels met aan huis gebrouwen bier was dit kerstdiner anders dan we gewend zijn, maar daardoor niet minder leuk en feestelijk. We hebben mogen genieten van twee mooie speeches, een gave promo voor de lustrumreis maar vooral van Eljo zijn jonge spruit (die samen met zijn vader het gat heeft uitgespeeld!). Na alle gezelligheid en alcoholische versnaperingen in de brouwerij was het onmogelijk om alle aanwezigen op één foto te krijgen, maar gelukkig komen er in het nieuwe jaar genoeg kansen om dit wél voor elkaar te krijgen.

Diesweekend 2019!

Vrijdag 15 maart was het weer tijd om de verjaardag van Pythias in te luiden, dit jaar heeft dat plaats gevonden in Sneek! Ondanks de enorme hoeveelheid regen en harde wind zijn de Pythianen in grote getalen op komen dagen. Na een avond in onze accommodatie gevuld met veel spelletjes en overheerlijke Perlenbacher stond er voor zaterdag een puzzeltocht door Sneek op het programma. Ondanks dat sommige teams op zijn gehouden met puzzelen bij de eerste kroeg hebben andere teams toch de tocht weten af te maken, voor hen stond dan ook een heerlijke hoofdprijs te wachten. Nadat iedereen opgewarmd was, is tijdens de ALV bestuur XVIII ingewisseld voor XIX! Uiteraard zijn wij zaterdagavond met zijn allen gaan stappen. Club 1 84 1 was het begin en eindstation van de avond en daarmee ook de afsluiter van het weekend. De echte doorzetters zijn zondag nog het water op gegaan met de poging om de kater te laten waaien.

Kerstdiner 2018

Op de koude zaterdagavond van 15 december hebben Pythianen zich weer vanuit het hele land naar Enschede begeven. Op de prachtlocatie van “BijRozendaal” heeft de KerstdinerCie weer een mooie sfeer en ambiance kunnen creëren. Buitengewoon en actief, met of zonder date, het was weer een prachtig gezelschap. Uiteraard was de avond weer te kort om met alle aanwezigen weer volledig bij te kunnen praten, maar het was zeker weer bekend gezellig. De koud bleef buiten, de drank vloeide rijkelijk en het eten was sensationeel. Om de avond goed af te kunnen sluiten heeft een grote delegatie zich na het diner naar de stad begeven en de Fellini onveilig gemaakt. Hopelijk kunnen we deze avond volgend jaar weer evenaren!

 

Lichting 94

In juli 2018 was het al duidelijk. Myrthe Gouma, Rik Breebaart en Teun Biemans waren gevraagd om deel uit te maken van het mooiste dispuut: O.G.D. Pythias. Vanaf de Kick-In 2018 hebben zij met trots hun lichtingsitem gedragen, opdrachten uitgevoerd en bewezen dat zij weer een unieke lichting zijn. De uitvoering ging soms met pieken en soms met dalen, maar met af en toe een extra motivator, kunnen zij sinds 17 november 2018 zichzelf met trots Pythiaan noemen! Gefeliciteerd!

 

Lichting 88 & 91

Ondertussen zijn we al twee lichtingen rijker!

Op Pythias!

 

« Oudere berichten

© 2023 O.G.D. Pythias

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑